Krijumčarili cigarete pa "zaradili" optužnicu

URED za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) podnio je optužnicu pred Županijskim sudom u Splitu protiv 43-godišnjeg A.Lj. i 39-godišnjeg N.K. koje se tereti za šverc i preprodaju krijumčarenih cigareta.

A. Lj. i N.K. su od 5. travnja do 8. lipnja uz pomoć zasad nepoznatih osoba sa splitskog i područja BiH organizirali skupinu koja je krijumčarila cigarete proizvedene u BiH. Krijumčari su cigarete u Hrvatsku "uvozili" preko ilegalnog prijelaza u okolici Aržana.

A. Lj. je nabavku cigareta telefonom dogovarao na osnovu narudžbi N.K. i ostalih nepoznatih preprodavača. Cigarete su nakon prelaska granice, osobnim automobilima optuženika bile distribuirane širom Splitsko-dalmatinske županije. A. Lj. je pri tom imao ulogu "izvidnice" te je išao ispred ostalih automobila kako bi ih upozorio na eventualne policijske patrole na cesti.

Novac od prodaje cigareta krijumčari su međusobno dijelili prema ranijim dogovorima. USKOK smatra da su optuženici u navedenom periodu prokrijumčarili najmanje 5.325 šteka cigareta čime su "zaradili" najmanje 570.000 kuna. Protiv A. Lj. je predloženo produljenje pritvora.

I.K.
Foto: MUP (Arhiva)

Pročitajte više