HDZ-ovci održali krizni sastanak: "Spekulacije su da je Karamarko dobio rok od 7 dana"

Foto: Hina

U SREDIŠNJICI HDZ-a održan je krizni sastanak na kojem se dogovarala daljnja strategija i način na koji će se pokušati riješiti kriza vlasti, potvrđeno je Indexu iz HDZ-a. Očekuje se i obraćanje Tomislava Karamarka.

U ovom trenutku svi HDZ-ovci su već napustili sastanak, a u središnjici su, kako javlja reporter Indexa, ostali samo Karamarko i Butković. Čini se da će HDZ održati još jedan sastanak u 17 sati. U stranku je stigao Domagoj Ivan Milošević.

Kovač: Spekulacije su da je Karamarko dobio tjedan dana za preslagivanje

Međunarodni tajnik HDZ-a i ministar vanjskih poslova Miro Kovač spekulacijama je u ponedjeljak nazvao neslužbene informacije da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko od vodstva stranke dobio rok od sedam dana za stvaranje nove saborske većine.

"To su spekulacije", rekao je Kovač novinarima ispred Središnjice HDZ-a upitan je li vodstvo stranke dalo Karamarku tjedan dana za sastavljanje nove saborske većine.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Miljan Brkić je, upitan stoji li iza Karamarka, kratko odgovorio: "Da, naravno".

Tijekom cijelog dana u stranku su dolazili čelnici HDZ-a pa je tako u stranci bio i predsjednik Sabora Željko Reiner, potpredsjednik HDZ-a Josip Bilaver, međunarodni tajnik Miro Kovač, predsjednik saborskog Kluba Ivan Šuker, glavni tajnik Domagoj Ivan Milošević. Oni novinarima nisu davali izjave.

Podsjetimo, HDZ trenutno radi na rušenju premijera Tihomira Oreškovića, a planiraju preslagivanje Vlade. Iako su posljednjih tjedana u javnost izlazili kao ujedinjena fronta, pokazalo se kako ne podupiru svi Tomislava Karamarka u nastojanjima da sruši Vladu kako bi spasio sebe.

> Vaso Brkić nije jedini: Istaknuti članovi HDZ-a protiv Karamarka

Pročitajte više