Krojf u pritvoru štrajka glađu

MILJENKO ŽAJA KROJF, jedan od trojice optuženih za ucjenu poduzetnika iz Rogoznice od jučer štrajka glađu u pritvoru šibenskog Okružnog zatvora, doznaje se danas iz više izvora bliskih pravosuđu koji su željeli ostati neimenovan.

Isti izvori kažu da je Krojf počeo štrajk glađu jer, kako tvrdi, u zatvoru ne prima odgovarajuću medicinsku pomoć i jer mu Općinski sud u Šibeniku nije uplatio novac za njegovu novu protezu. Krojf, naime, nema jednu nogu, a za vrijeme boravka u zatvorskoj bolnici u Zagrebu tijekom prošlog mjeseca, uzeta mu je mjera za novu protezu.

Ta informacija se danas nije mogla provjeriti na sudu jer je sutkinja koja vodi postupak protiv Krojfa, Maja Šupe, službeno odsutna.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i pomoćnik ministrice pravosuđa Ivan Damjanović nije želio ništa komentirati, obrazloživši kako Krojf nije u statusu zatvorenika nego pritvorenika te da je za informacije o pritvorenicima nadležan sud na kojem se protiv njih vodi postupak.

Na šibenskom sudu nije se mogla dobiti ni informacija je li sud odredio Krojfu novog branitelja po službenoj dužnosti, nakon što je dosadašnji Žarko Čogelja od predsjednika Županijskog suda u Šibeniku zatražio razrješenje, a drugi branitelj Đorđe Malešević otkazao punomoć.

Miljenko Žaja Krojf i druga dvojica optuženika Siniša Šošo i Tonči Botica u pritvoru su šibenskog Okružnog zatvora od 22. svibnja ove godine. Optuženi su da su od poduzetnika Nenada Skejića iz Rogoznice pokušali ucjenom dobiti novac i tri automobila, prijeteći da će ubiti njega i njegovu obitelj. Krojf se dosad nije pojavio ni na jednom od sedam zakazanih ročišta.

Nastavak suđenja zakazan je za 7. i 8. prosinca.

Pročitajte više