Krstičević komentirao skandal s Merčepom, je li vama jasno što je htio reći?

Foto: Pixsell/Patrik Macek/HRT

MINISTAR obrane Damir Krstičević jučer je na novinarski upit komentirao činjenicu da ratni zločinac Tomislav Merčep kaznu služi u - Krapinskim Toplicama.

>> Index doznaje: Ratni zločinac Merčep služi kaznu u toplicama

Otkad je Index u utorak navečer objavio podatak da pravomoćno osuđeni ratni zločinac o trošku poreznih obveznika kaznu služi u Krapinskim Toplicama bez nadzora pravosudne policije, aferu je komentirao i dio vladinih ministara. I baš nitko od njih ne vidi ništa sporno u tome.

Jučer je tu temu nakon sastanka s kolegom iz Litve komentirao i ministar obrane Damir Krstičević. Naime, novinari su ga zamolili da prokomentira činjenicu da ratni zločinac kaznu služi u toplicama, a Krstičevićev odgovor bio je, najblaže rečeno, nejasan.

Što je htio reći?

"Hrvatska ima svoj Domovinski rat kao temelj moderne hrvatske države, ima svoje hrvatske branitelje na koje smo ponosni i fokusirani smo na budućnost", rekao je Krstičević.

Kakve to veze ima s Tomislavom Merčepom i nakaradnim sustavom koji omogućava da ratni zločinac kaznu služi u toplicama bez nadzora pravosudne policije, Krstičević nije pojasnio.

Pročitajte više