Krstičević optužio Nacional da vode "specijalni rat protiv njega"

Foto: Nacional, Index

MINISTAR obrane Damir Krstičević komentirao je danas navode u Nacionalu oko njegove umiješanosti u rat u BiH.

>> Nacional: Krstičevića terete za masakr 32 izbjeglica, žena i djece

"Tog dana, kao što taj navodni tjednik navodi, 13. rujna 1995. godine Četvrta gardijska brigada nije bila uopće u Bosni i Hercegovini. Bila je tristo kilometara daleko od BiH, u sjedištu u Splitu. Kao što vidite, ova Vlada je krenula s puno posla. Vi znate i kroz izbor svojih suradnika, pa i svojih savjetnika da sam formirao dobar tim i da sam krenuo u proces da unaprijedimo naš sustav sigurnosti, da se naša Hrvatska može nositi kvalitetnije sa svim ugrozama i rizicima", rekao je Krstičević.

"Krenuli smo sa Strategijom nacionalne sigurnosti, dokumentom koji je potreban, kao i sa Strategijom domovinske sigurnosti.

Zašto taj tjednik vodi specijalni rat protiv Četvrte gardijske brigade i mene kao zapovjednika te brigade, protiv Hrvatske, ja to ne znam. Zašto taj tjednik radi to, zašto nas želi destabilizirati, za koje interese on radi, za kojeg vlasnika taj tjednik radi, ja to ne znam, ja im samo poručujem da u tome neće uspjeti", rekao je ministar obrane Krstičević, prenosi N1.

Podsjetimo, današnji Nacional na naslovnici donosi priču o ministru obrane Damiru Krstičeviću, pod naslovom "Krstičevića terete za masakr 32 izbjeglica, žena i djece". Nacional navodi kako donosi svjedočanstva i sadržaj dosad nepoznate i zataškavane prijave protiv potpredsjednika Vlade zbog ratnog zločina. Dodaje se i kako su hrvatski vojnici izrešetali autobus pun civila te ga potom pogodili zoljom i zapalili.

"Nemam veze s time, moja postrojba tamo nije bila", poručio je za Nacional Krstičević.

Pročitajte više