Krunskoj svjedokinji protiv kirurga Šimića prijetili smrću

PRIJE nekoliko dana Ljerka Krajnović, krunska svjedokinja u slučaju protiv riječkog kirurga Ognjena Šimića primila je ozbiljnu prijetnju putem SMS-a. Prijetnja je glasila tako da ju se upozorilo da osigura svoje dijete jer će "ostati bez majke".

Podsjetimo, Krajnović je 2006. u suradnji s USKOK-om pokrenula postupak protiv Šimića zbog toga što je od pacjenata i njihove rodbine primao mito.

Suđenje odgođeno zbog Šimićevih srčanih tegoba

Suđenje Šimiću, optuženom za 18 slučajeva primanja mita, na Županijskom sudu u Rijeci odgođeno je zbog njegovih srčanih tegoba koje su ga danas natjerala da potraži pomoć na hitnoj riječkog KBC-a. Predsjednica Sudskog vijeća Ika Šarić odgodila je raspravu do idućeg ponedjeljka.

Na dosadašnjem dijelu suđenja već je svjedočilo nekoliko ljudi koji su Šimiću davali mito za operacije njegovih bližnjih i članova obitelji. Gotovo svi svjedoci pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Ika Šarić iznose jednake priče. Pacijenti u teškom stanju i bolesna srca dolaze kod Šimića na pregled koji nakon toga govori o listama za operacije na kojima pacijenti dugo čekaju.

Šimić se optužuje da je kao pročelnik Klinike za kardijalnu i vaskularnu kirurgiju riječkog KBC-a od 1998. do 2006. u 18 slučajeva primio ukupno 210.000 kuna mita. Tako stečen novac oprao je kupnjom automobila, nekretnina i polaganjem na bankovne račune.

D.M.
Foto: HRT

Pročitajte više