Krvavi obračun zadarskih školaraca

NA AUTOBUSNOM kolodvoru u Zadru u ponedjeljak se dogodio krvavi obračun 14-godišnjaka, pri čemu je nožem ozlijeđen učenik OŠ Krune Kristića iz Arbanasa. Kako piše Večernji list, dječaka su napala trojica vršnjaka, a jedan ga je nožem ubo u leđa, te ga porezao po ruci.

Zadarska policija je nakon razgovora s dvojicom napadača saznala da je učenika osmog razreda iz Arbanasa nožem ozlijedio 16-godišnji učenik iz Crnog, za kojeg se neslužbeno doznaje da pohađa Turističko-ugostiteljsku školu.

Napadnuti 14-godišnjak zadobio je ubodnu ranu na leđima, razreznu ranu na desnoj ruci te hematom na glavi. 16-godišnji učenik kazneno je prijavljen zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, a kod prekršajnog suca je priveden zbog prekršajne prijave za drsko ponašanje.

Iako otac ozlijeđenog dječaka nije želio dati izjavu novinarima Večernjeg lista, tučnjavu je komentirao jedan od dječaka koji je prije tučnjave bio s ozlijeđenim dječakom.

"Bio sam s njima kad se to dogodilo. Nas nekolicina došli smo poslije škole na kolodvor jer je bila dogovorena tučnjava između 8. b i 8.c razreda. No tada je stigao bus s Borika u kojemu su bili pretežno srednjoškolci iz Crnoga. Ranjeni dječak nekome od njih prije je prijetio jer ga je netko napao." – izjavio je dječak, pa dodao: "U trenutku kad su se vrata autobusa otvorila, nastalo je komešanje jer je netko iz autobusa doviknuo da ga je napao moj prijatelj. Tada je napadač zajedno s još dvojicom izašao iz autobusa i razrezao ga nožem. Mi smo od straha počeli bježati, a jedan čovjek pomogao je dječaku da se digne i pozvao policiju i Hitnu pomoć."

Pročitajte više