Kučma: Osnovana radna skupina za političke pregovore

UKRAJINSKI predsjednik Leonid Kučma priopćio je u petak nakon susreta s dvojicom suparničkih kandidata Viktorom Juščenkom i Viktorom Jankovičem te stranim posrednicima, da je osnovana radna skupina za rješavanje političke krize u Ukrajini, javlja AFP.

"Počinjemo političke pregovore kako bismo pronašli mirno rješenje. Radna skupina danas počinje s radom", kazao je Kučma. "Jasno nam je da imamo jednu Ukrajinu i da će, ako ne uspijemo naći rješenje, posljedice biti vrlo nepovoljne", dodao je on.

On nije dao nikakve pojedinosti o sastavu te radne skupine. Kučma je naglasio da su i Janukovič i Juščenko odbacili bilo kakvu mogućnost uporabe sile u rješavanju krize.

Bio je to prvi susret između Juščenka koji pobija rezultate predsjedničkih izbora održanih u nedjelju, Kučme i Janukoviča, službenog pobjednika izbora, otkad je izbila kriza.

Strani posrednici koji su sudjelovali u razgovorima jesu poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski i litavski Valdas Adamkus, predsjednik ruske Dume (donji dom parlamenta) Boris Grizlov i visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku Javier Solana.

Pročitajte više