HNS-ovac o demografskoj obnovi: Sin me pitao ima li ministar Kujundžić kćer

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

JUČER su se preko medija prepucavali HNS-ov Goran Beus Richembergh i HDZ-ov ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Prvo je Richembergh prozvao Kujundžića jer smatra da vlada ne radi ništa kako bi se olakšala umjetna oplodnja.

"Na snazi je zakon koji je puno bolji i liberalniji od prijašnjih zakonskih rješenja, ali Vlada već godinu i pol dana ne čini apsolutno ništa da bi se kriteriji i standardi toga zakona pretvorili u dobru i kvalitetnu praksu. To govorim jer je 'Titanik Vlada' proklamirala aktivnu demografsku politiku, a podupiranje MPO jedan je od vrlo efikasnih načina provedbe demografske obnove u Hrvatskoj", rekao je Beus Richembergh na konferenciji za novinare ispred Ministarstva zdravstva. Dodao je i da svaki šesti par danas u Hrvatskoj ima problema s plodnošću.

Na njegovu konferenciju reagirao je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je novinarima izjavio da su u Ministarstvu u zadnja tri mjeseca počeli poduzimati mjere te će učiniti sve da se popravi dostupnost i kvaliteta u 9 privatnih i 9 državnih centara u kojima se provodi MPO.

"Zahvaljujem se gospodinu Beusu Richemberghu što se probudio i počeo brinuti o hrvatskoj demografiji. Jedino mi je žao što se nije probudio prije pet godina kada su preuzimali vlast, jer da je tada počeo nešto raditi, hrvatska demografija izgledala bi barem za nijansu bolje", rekao je Kujundžić.

Šala na račun ministra


Danas je putem Facebooka Beus Richembergh opet prozvao ministra, a ispričao je i šalu na račun Kujundžića koju bi neki mogli smatrati neprimjerenom.

"Ona: Napao te ministar Kujundžić na Novoj TV zbog tvojih kritika na račun demografske politike vlade.

Ja: Ma, bravo. Što kaže?

Ona: Da bi situacija s demografijom danas bila bolja da si prije pet godina nešto radio.

Ja: Ujmisusovosveto! Stvarno je to rekao? Hahahaha Pa ne mogu ja sve sam namirit.

Stariji sin: Pitajte ministra ima li kćer.

Ona: Zašto?

Stariji sin: Pa da i ja malo pomognem tati.

Sva sreća da mlađi nije bio tu. Taj je pravi zajebant. Tko zna što bi sve njemu palo na pamet. Luda familija", napisao je Beus Richembergh na svom Facebooku.

Pročitajte više