Lakše trovanje Zagrepčanki ugljičnim monoksidom

DVIJE su se žene lakše otrovale ugljičnim monoksidom u kupaonici obiteljske kuće, u Čapljinskoj ulici na Trešnjevki, jučer oko 12,30 sati, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

U vrijeme trovanja obje su bile u kupaonici u kojoj se nalazi protočni bojler. Za vrijeme korištenja tople vode jednoj je ženi pozlilo te se srušila na pod, nakon čega su kolima Hitne pomoći obje prevezene u KB Sestara milosrdnica.

Dežurni liječnik je utvrdio da su lakše ozlijeđene te su puštene kući.

Zaposlenici Gradske plinare u kupaonici su izmjerili koncentraciju ugljičnog monoksida višu od dopuštene i zatvorili dotok plina. Očevid je u tijeku.

Policija je izvijestila da je završena obrada nad 22-godišnjakom i 15-godišnjim maloljetnikom zbog osnovane sumnje da su počinili razbojstvo i bludne radnje nad drugom dvojicom mladića, starih 24 i 21 godinu.

Spomenutim mladićima osumnjičeni su u petak, nakon ispijanja alkoholnih pića u kafiću, ponudili prijevoz do kuće. Zatim su zaustavili automobil kod Savskog nasipa te, uz prijetnje i nekoliko udaraca, oštećenima otuđili novac i mobitele, u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Dvojica razbojnika dovedeni su u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Na području Zagreba jučer je bilo 59 prometnih nesreća, u kojima je jedan osoba teško ozlijeđena, a 20 lakše, izvijestila je PU zagrebačka.

Pročitajte više