Latin: Istarski ribari odustali od sutrašnjeg prosvjeda

POTPREDSJEDNIK Ceha ribara Bujštine, Danilo Latin, potvrdio je za Hinu kako su istarski ribari odustali od za sutra najavljenog prosvjeda, u sklopu kojega su vlasnici savudrijskih ribarica namjeravali masovno izaći na more kako bi iskazali nezadovoljstvo i ogorčenje posljednjim događajima u Savudrijskoj vali.

Danilo Latin to je izjavio nakon sastanka s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Hidajetom Bišćevićem, te istarskim županom Ivanom Jakovčićem u Umagu.

Državni tajnik Bišćević i župan Jakovčić razgovarali su danas s izaslanstvom istarskih ribara, predvođenim predsjednikom Ceha ribara Istarske županije, Željkom Majdenićem, potaknuti posljednjim incidentima u Savudrijskoj vali.

Istarski župan Ivan Jakovčić u izjavi za Hinu rekao je kako su razgovarali o najnovijoj situaciji u Savudrijskoj vali, te o ribarskoj infrastrukturi na tom području.

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin također je izvijestio da se i danas prijepodne dogodio incident na tom području, kad su tri slovenske ribarice s mrežama i koćama, te slovensko policijsko plovilo ušli dvije milje južnije od crte razgraničenja, unutar hrvatskih teritorijalnih voda.

Situaciju na tom području cijelo vrijeme je nadzirao patrolni čamac hrvatske policije.

Pročitajte više