Leiner: Zahtjev za mojom smjenom politička je odluka

Ravnatelj Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja (HPM) Srećko Leiner ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da je zahtjev za njegovom smjenom politička odluka zagrebačkog dogradonačelnika Milana Bandića.

Kako Leiner tvrdi, Bandić je tražio da mimo zakona vrati na posao voditelja Krapinske zbirke Jakova Radovčića, koji je dobio otkaz u travnju prošle godine jer se odbio upisivati prilikom dolaska i odlaska s posla.

Zagrebački dogradonačelnik zahtjev za smjenom ravnatelja javno je iznio u Gradskoj skupštini, rekao je Leiner.

Po njegovim riječima, zagrebački je dogradonačelnik također rekao da ako se taj paleontolog ne vrati na posao i ne profunkcionira međunarodni projekt digitalizacije fundusa Krapinske zbirke koji je vodio, treba smijeniti Upravno vijeće i ravnatelja.

Leiner kaže da su najprije smijenjana dva člana Upravnog vijeća te da je neposredno nakon toga ono zatražilo i smjenu ravnatelja obrazlažući taj zahtijev "teškom opstrukcijom međunarodnog projekta koji je vodio otpušteni Radovčić".

Zahtjev za svojom smjenom Leiner objašnjava nastavkom gradske politike, kojom se svaki mjesec smjenjuje po jedan ravnatelj dok se ne zadovolje politički partneri.

Leiner smatra kako je "kriv" samo zato što nije želio povući svoju odluku i bezuvjetno vratiti na posao čovjeka, koji čak ni u pokušaju dogovora nije htio obećati da će poštivati zakonite odluke ravnatelja i Upravnog vijeća Muzeja.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više