Lesar: Bandić, Vidošević i Pusić su potencijalno opasni za Hrvatsku

NEZAVISNI saborski zastupnik Dragutin Lesar na svom je blogu www.drlesar.bloger.hr pozvao građane da izađu na birališta na predstojećim predsjedničkim izborima: "Ako odluku za koga glasati ne možete donijeti po principu `za najboljeg`, onda odlučite po principu `za najmanje lošeg`". Naveo je i kako među 12 kandidata ima troje opasnih. To su Milan Bandić, Nadan Vidošević i Vesna Pusić.

"Za ovaj dio kampanje mogu napisati da je (bila) mlaka, dosadna, bez ideja i promašena u sadržaju"

"Predsjednička kampanja ide prema kraju. Barem u ovom prvom krugu. Kako sada stvari stoje, u nedjelju, 27. prosinca, nećemo izbrati trećeg predsjednika. Za ovaj dio kampanje mogu napisati da je (bila) mlaka, dosadna, bez ideja i promašena u sadržaju. Gledajući i slušajući kandidate i kandidatkinje na trenutak pomislih da se radi o kampanji za izbor predsjednika vlade, ministra vanjskih poslova ili državnog odvjetnika", navodi Lesar i dodaje kako će "ona kampanja koja će uslijediti nakon prvog kruga biti puno življa, bez obzira tko će ući u drugi krug".

Lesar će podržati Josipovića

"Kako bi otklonio naknadne prigovore o pristranosti naglašavam da ću podržati Ivu Josipovića. Nisam birač SDP-a i o SDP-u nemam neko dobro mišljenje. Ali sam mišljenja da je Ivo jedini kandidat sa svojim porukama ostao u okviru ovlasti predsjednika i meni najbitnije, najmanje je glumio po scenariju svojih savjetnika. Ostao je onakav kakav doista je. Dobro, možda je nabacio malo više osmjeha i crvenu kravatu zamijenio plavom", napisao je Lesar.

"Potencijalno opasnima smatram Milana Bandića, Nadana Vidoševića i Vesnu Pusić"

"Među 12 kandidatkinja i kandidata ima ozbiljnih i neozbiljnih, ovisnih i neovisnih, ozbiljnih i smiješnih.... Ali ja smatram da postoje tri kandidata koji su potencijalno opasni. Opasni za daljnji razvoj demokracije u Hrvatskoj, za razvoj parlamentarizma, trodiobu vlasti i pravo građana na neposrednu demokraciju pa i za međunarodni položaj zemlje. Potencijalno opasnima smatram Milana Bandića, Nadana Vidoševića i Vesnu Pusić", navodi Lesar.

Što je točno po njegovom mišljenju "opasno" kod Bandića, Vidoševića i Pusić, pročitajte na Lesarovom blogu www.drlesar.bloger.hr.

Pročitajte više