Lesar na Blogeru o lažima vladajućih i NE Krško

SABORSKI zastupnik HNS-a, Dragutin Lesar na svom se blogu osvrnuo na netočne podatke o spuštanju deficita kojima se hvali vladajuća stranka.

Lesar tako piše da Sanaderove i Hebrangove izjave o deficitu ispod tri posto uopće nisu točne, jer oni u tu čarobnu brojku nisu uračunali dugove države HZZO-u i HAC-u. Ako se u deficit uračunaju i dugovi zdravstvu i gradnji autocesta, deficit iznosi oko 6 posto, citira Lesar Radimira Čačića i Ljubu Jurčića.

Uglavnom, ukupni dug HZZO-a ljekarnama premašuje dvije milijarde kuna, a rok plaćanja za lijekove dulji je od 250 dana, osvrnuo se Lesar na tekst Privrednoga vjesnika.

Osim o dugovanjima države i zatupljujućoj propagandi vladajućih, Lesar je, potaknut anonimnim pismom jednog birača, objasnio i odnose NE Krško i HEP-a.
Slovenija je, piše on, Hrvatskoj dužna isplatiti zaradu koju je ostvarila prodajom struje proizvedene u NE Krško krajem devedesetih i koja je pripadala Hrvatskoj, a HEP je nije preuzimao. Prije toga, ističe on, Hrvatska neće izvršiti svoje obaveze  uplate novca u "Fond za razgradnju NE Krško."

V.Š.

Pročitajte više