Lesar provocira Kosor s brošem u obliku kahlice: Hrvatsku preuzeli kapitalisti

PREDSJEDNIK Hrvatskih laburista Dragutin Lesar danas je održao konferenciju za novinare sa svojim novim modnim dodatkom, "kahlicom". Svoj modni dodatak je objasnio riječima da je "to nešto na što ide guzica".

Lesar se ubrzo uozbiljio te je kazao kako bi riječima "zbogom socijalnoj državi" opisao novi premijerkin program za spas gospodarstva. "Ne mogu se sjetiti kada je ova Vlada pitala građane za bilo što, a sada ih poziva na odgovornost za gospodarski rast i razvoj. Preduvjet za promjene gospodarske slike je promjena sustava vrijednosti, a ako nude promjenu svijesti kako to misle napraviti sa istim ljudima", kazao je Lesar i kazao kako za njega gospodarski program nije provediv.

Vlast u Hrvatskoj preuzeli kapitalisti

Njega smeta i najava da će se država manje uplitati u gospodarstvo, a navodi kako se baš u svjetskoj krizi pokazalo da zakoni tržišta nisu svemogući niti pravedni. "Ja u tome vidim bježanje od odgovornosti i činjenicu da su vlast u Hrvatskoj preuzeli kapitalisti", kazao je Lesar i dodao da se nada da Vlada neće uspjeti prodati izvore pitke vode, šume prometnu infrastrukturu i ostale energetske resurse.

Smatra kako će ovaj program uništiti ostatke srednje klase te prigovara zato što se ne uvodi porez na imovinu i kapitalnu dobit. "Kaže ministar Šuker da su od toga odustali jer u Hrvatskoj živi mali broj bogataša. On očito zaboravlja da ti bogataši upravljaju sa 60 posto vrijednosti koju Hrvatska ima", rekao je Lesar te dodao kako iz ovog plana njegova stranka prihvaća smanjenje parafiskalnih nameta, duga prema gospodarstvu i ukidanje povlaštenih mirovina.

Pročitajte više