Lesar: Sanaderov vrhunski spin je poskupiti struju u vrijeme nogometne euforije

NEZAVISNI saborski zastupnik Dragutin Lesar u svom blogu je pronašao povezanost između Sanaderova pojašnjenja kome će sve poskupiti struja i euforije oko nogometnog prvenstva. U svemu tome Lesar vidi vrhunski spin.

"Prvo je Sanader naciji obznanio kako Hrvatskoj nedostaju izvori energije stoga njegova vlada razmišlja i o gradnji nuklearke, a već odbačeni projekat 'Družba Adria' izvadili su iz kontejnera za otpadni papir. Naravno da je tema nuklearne centrale postala top-tema i medija i zaštitara okoliša. Odmah je počelo svrstavanje ZA i PROTIV", prisjeća se Lesar. Tada je, piše, HEP najavio zahtjev za povećanje cijene struje od 54 posto, no dolazi Sanader i kaže : Ne dolazi u obzir! "

"Došao je spasitelj s odlukom o potpori kućanstvima koji troše manje od 2 tisuće kWh i objašnjava kako se ovim 'socijalnim mjerama' cijena struje neće povećati za 47,3 posto kućanstava", tvrdi Lesar koji nije pak siguran u koju on to kategoriju spada, siromašnih ili bogatih. Tako Lesar otkriva da u Zagrebu unajmljuje garsonijeru u kojoj troši struju samo na rasvjetu, televizor i kompjuter. 

"Morao bi biti jako rastrošan da u toj garsonjeri potrošim više od 2.000 kWh struje godišnje. I meni će država iz državnog proračuna kompenzirati cjelokupno povećanje cijene od 20 posto", pita se Lesar. Po njemu, Sanader je u cijeloj priči dokazao majstorstvo u korištenju tehnika spina, odnosno kako piše, "u pletenju paukove mreže oko 'žrtve' koja je u ovom slučaju javnost, a u cilju pripreme javnosti na lošu vijest".

Jer, kaže, sve se događa u vrijeme dok se "zeleni" bore protiv nuklearke i "Družbe Adria" ostali dio nacije navija za "vatrene“. Koga još briga za cijenu struje?

J.M.

Pročitajte više