Letica: Sanader višestruko prevario birače

AKO JE vjerovati zadnjim vijestima sklapanju postizbornih koalicija, sve je vjerojatnije kako će HSP ostati u oporbi, usprkos prijašnjim najavama kako bi s HDZ-om, te HSLS-om i DC-om mogao sastaviti Vladu.

HSP-ov kandidat na izborima i novi saborski zastupnik Slaven Letica gostovao je u subotu u Intervjuu tjedna na , pri čemu je optužio predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera za "varanje birača".

"Predsjednik HDZ-a je u prvom intervjuu najavio povećanje plaća i standarda. HSP i ja nismo obećavali ništa i dobili smo povjerenje za iskrenost. Govorili smo kakvo je stanje. Ni jedna odgovorna vlada u ovom trenutku na može obećati povećanje standarda kada druge godine dolazi na naplatu 3 puta više vanjskih obaveza" - kazao je Letica u intervjuu.

Letica je kritizirao predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera, rekavši da je prekršio predizborni usmeni dogovor s HSP-om.

"Radi je o prijevari u odnosu na koalicijske pregovore prije izbora; HSP je koncipirao kampanju tako da ne polemizira s HDZ-om. To je velika pogreška jer HDZ puno više treba HSP nego HSP HDZ." - rekao je Letica.

Nositelj liste HSP-a u 1. izbornoj jedinici kritizirao je i HDZ-ovu promjenu raspoloženja prema HSS-u: "HDZ je preko noći pretvorio HSS od glavnog političkog protivnika u glavnog političkog saveznika što je krajnje neozbiljno, dok je HSP jasno definirao načela za koalicijske pregovore."

Upitan postoji li mogućnost da HSP podrži Sanaderovu vladu bez sudjelovanja u njoj, Letica je odgovorio kako bi to bilo nerazumno obzirom da je HSP prevaren na više razina.

Pročitajte više