Letica želi u Saboru spomenike Tuđmanu i Kuhariću

ISPRED dvorane "Tamnice hrvatskog duha" (HRT-a), treba postaviti pomen-biste tvorcu države Franji Tuđmanu i pokojnom kardinalu Franji Kuhariću, rekao je nezavisni zastupnik Slaven Letica, koji je danas taj prijedlog uputio u saborsku proceduru.

Na taj način Letica smatra da će se adekvatno odati počast tvorcu države Tuđmanu, kojeg je nekoliko puta dijeleći svoj prijedlog novinarima, nazvao "diktatorom", te kardinalu koji je uvelike pridonio priznavanju Hrvatske, te se zalagao za poštivanje ljudskih prava.

"On je prvi progovorio o ratnim zločinima hrvatske vojske u Bosni i Hercegovini, te se zalagao za primjenu najviših moralnih načela u Domovinskom ratu", rekao je o Kuhariću Letica.

Letica predlaže da bi ih trebalo postaviti s lijeve i desne strane stuba koje iz prizemlja vode na prvi kat Hrvatskog sabora, te je rekao da je razgovarao o tome sa predsjednikom Sabora, Vladimirom Šeksom, te da mu je ovaj rekao da se nešto definitivno "krčka", aludirajući da bi taj prijedlog mogao proći, i da ga parlamentarna većina već razmatra.

"Počasna mjesta na kojima će stajati biste, odredit će stručno povjerenstvo, sastavljeno ponajprije od povjesničara umjetnosti, arhitekata i kipara", rekao je Letica.

A.B.
Foto:M.P.

Pročitajte više