Libanonac otet u Nigeriji pušten nakon tri dana, o otetim Hrvatima i Crnogorcu nema novosti

LIBANONAC koji je 28. veljače otet u Nigeriji, pušten je na slobodu tri dana nakon otmice, prenosi Reuters. Iako policija nije dala nikakve službene informacije o uvjetima njegova oslobađanja, obiteljski prijatelj otetog Libanonca rekao je kako je otmičarima isplaćeno 90.000 eura otkupnine.

Istovremeno, o dvojici Hrvata, Mati Luši iz Brodarice i Renatu Garmi iz Krapnja, te Crnogoracu Milanu Smoloviću iz Kotora, koji su u Nigeriji oteti 18. veljače, nema nikakvih novih informacija.

"Nemamo nikakvih novosti, sve je isto kao i prije nekoliko dana. Mi kao obitelj smo jako zabrinuti jer nema nikakvih informacija o tome da se situacija kreće u pozitivnom smjeru. Nadamo se najboljemu." - rekla je u razgovoru za Index Marija Luša, supruga otetog Mate Luše.

Osim Luše, Garme i Smolovića, u zatočeništvu se još uvijek nalaze i dvojica Talijana otetih 7. prosinca prošle godine, te dvojica Filipinaca i Francuz oteti u siječnju ove godine. Iz zatočeništva su 26. veljače puštena dvojica talijanskih državljana koji su oteti tjedan dana ranije.

I.M.

Pročitajte više