Liječnik iz Otočca odbio pomoći pacijentu s moždanim udarom jer je Srbin

LIJEČNIKA Esada Mujkanovića iz Otočca tereti se da je prekršio Hipokratovu zakletvu jer je odbio pružiti adekvatnu liječničku pomoć pacijentu srpske nacionalnosti Bošku Radiću iz Vrhovina, koji je u Dom zdravlja Otočac u nedjelju poslijepodne dovezen sa simptomima moždanog udara. Čelnici općine Vrhovine kažu kako ih je dr. Mujkanović izvrijeđao kad su ga zamolili da pacijenta preveze u ogulinsku bolnicu. Naposljetku su to načelnik općine Milorad Delić i zamjenik načelnika Miroslav Mašić učinili sami.

"Pretpostavljao sam da je dobio moždani udar jer nije mogao hodati, oko mu je bilo zatvoreno i glava poremećena, ali to očito liječnik nije vidio i ne znam zašto nije ako liječnici u Ogulinu jesu", ispričao je Jutarnjem listu sin Boška Radića, Slobodan Radić, kojem je dr. Mujkanović, kad ga je nazvao da ga pita kako mu je ocu, rekao da je njegov otac "previše pojeo i nije mu ništa te umjesto u bolnicu može ići kući".

"Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama"

Načelnik općine Vrhovine Milorad Delić nazvao je liječnika i zamolio ga da Radića pošalje u ogulinsku bolnicu, ali je dr. Mujkanović to odbio, a kad su Delić i Mašić stigli u Dom zdravlja, liječnik ih je izvrijeđao: "Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama... gamad Vrhovljanska... skinut ću vam ja kokarde sa glave obojici... što ćete kad ste rođeni kao četnici svi... hoćete li možda zapjevati Vojvodu Sinđelića ovdje? Marš van!". Ovo navodno nije prvi put da dr. Mujkanović radi probleme kad treba pomoći nekome od sugrađana srpske nacionalnosti. Sam liječnik se o slučaju nije želio očitovati.

Pročitajte više