Linić razgovarao s mađarskim ministrom gospodarstva i prometa

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Slavko Linić razgovarao je u srijedu u Zagrebu s mađarskim ministrom gospodarstva i prometa Istvanom Csillagom, koji je predvodio mađarsko gospodarsko izaslanstvo, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Linić je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom političkom i gospodarskom suradnjom između dviju država, te kazao da je nastavak uspješne suradnje s Mađarskom jedan je od glavnih oslonaca RH u borbi za članstvo u Europskoj uniji, jer je to ´zemlja koja nam svojim iskustvom može pomoći u stvaranju standarda i postupaka u kreiranju uspješnog gospodarstva´.

Potpredsjednik hrvatske Vlade također je istaknuo i važnost skorog povezivanja Zagreba i Budimpešte koje će omogućiti lakši i brži protok robe i turista između dviju zemalja, kaže se u priopćenju.

Csillag smatra da su nastavku uspješne suradnje između dviju zemalja velika potpora Sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i ulazak Hrvatske u CEFTA-u.

Dvije bi zemlje trebale istražiti nova područja suradnje, posebno u izgradnji plinovoda i mreža električne energije, kazao je mađarski ministar, te izrazio želju za suradnjom pri uključivanju u europske i svjetske integracije te podjelu informacija i iskustva kako bi taj put obostrano bio lakši.

Pročitajte više