Lipovljani: Vijećnici HSS-a traže raspravu o gospodarstvu u općini

OPĆINSKA organizacija HSS-a iz Lipovljana i Klub vijećnika HSS-a u lipovljanskome Općinskom vijeću javno su pozvali načelnika općine Stjepana Markanovića i predsjednika Općinskog vijeća Zlatka Dalenjaka da sazovu izvanrednu sjednicu Vijeća na kojoj će se raspravljati o gospodarstvu u toj općini i o prijedlogu mjera za njezin gospodarski razvoj, priopćila je danas predsjednica sisačkomoslavačkoga Županijskog odbora HSS-a Marijana Petir.

Lipovljanski Klub vijećnika HSS-a posalo je još 15. travnja prošle godine takav zahtjev načelniku općine i predsjedniku Općinskog vijeća, ali sjednica do danas nije sazvana, istaknula je Petir. Napomenula je kako HSS traži da se lipovljanska općina aktivno uključi u rješavanje gospodarskih problema na svojem području i da učini sve kako bi se pomoglo Sportskoj odjeći "Novska" (pogon je i u Lipovljanima) i Ribnjačarstvu iz Lipovljana, te kako bi se konačno riješio problem vodoopskrbe na tom području.

Na sjednici lipovljanskoga Općinskog odbora HSS-a, na kojoj su bili predstavnici sisačko-moslavačkoga Županijskog odbora HSS-a, raspravljalo se i o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem. Istaknuto je da je donošenje programa vezanog za poljoprivredno zemljište važno kako bi obiteljska gospodarstva konačno ušla u posjed zemljišta potrebnog za poljoprivrednu proizvodnju, ali ga lipovljanska općina nije izradila u skladu s uvjetima i pravilima, a Ministarstvo ga nije odobrilo.

Lipovljanski Gradski odbor HSS-a pozvao je Vladu da što prije izglasuje državni proračun za ovu godinu i isplati seljacima poticaje za proljetnu sjetvu.

Pročitajte više