LONDON: ILUZIONIST ĆE VISJETI NAD TEMZOM 44 DANA ZATVOREN U KUTIJI

Njujorški iluzionist David Blane privukao je u subotu velik broj znatiželjnika u blizini londonskog Tower Bridgea gdje, drugi dan zaredom, smješten u plastičnoj kutiji, visi obješen o kran iznad Temze, pokušavajući realizirati svoj bizarni naum. L

Neki od okupljenih izazivali su 30-godišnjeg Njujorčana pokazujući mu hamburgere i sendviče, iskušavajući njegovu odluku da predstojeća 44 dana provede bez hrane, uzimajući samo vodu, u kutiji visokoj dva metra, dugoj također dva metra i samo metar širokoj.

Jedino što je Blaine sa sobom ponio je nekoliko pokrivača, prostirka, dnevnik, olovke, pelene, vlažne maramice, balzam za usne i fotografiju pokojne majke. Također je odlučio ne komunicirati ni s kim do kraja 44-dnevnog boravka u kutiji.

"Nisam zabrinut zbog prva tri tjedna već zbog drugog dijela realizacije mojeg nauma" rekao je Blaine novinarima nedugo prije početka ekshibicije.

Voda za piće Blaineu će se dopremati kroz cjevčicu s tla, a kroz drugu cjevčicu iluzionist će urinirati. Promatrači se nadaju da će ovo drugo realizirati tijekom noći. Guinnesova knjiga rekorda odbila je priznati rezultate pothvata ako mađioničar u njemu i uspije, jer politika agencije nalaže da se u rekorde ne mogu ubrajati pothvati koji uključuju neuzimanje hrane.

Prije tri godine Blaine je proveo više od 61 sata u 6 tona teškome ledenom bloku, a u travnju 1999. proveo je tjedan dana zakopan dva metra pod zemljom u staklenom rezervoaru ispunjenom vodom.

Pročitajte više