Lopovi nožem, pištoljima i bombom jučer pljačkali po Zagrebu

ČAK SEDAM razbojstava i jedan pokušaj razbojstva prijavljeni su jučer djelatnicima raznih policijskih postaja PU zagrebačke. Lopovi su u svojim pohodima koristili verbalne prijetnje, fizičku snagu, nož, pištolje i bombu, ali žrtava nije bilo, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Prvi zabilježeni slučaj dogodio se oko 10.20 sati na Trešnjevci, na stubištu stambene zgrade u ulici Bernarda Vukasa gdje je nepoznati napadač s leđa prišao 58-godišnjoj hrvatskoj državljanki koju je kukavički udario u leđa zbog čega je žrtva pala na pod, a pri tom je i zaradila hematom ispod oka.

Lopov je nakon toga ženi pokušao istrgnuti torbicu iz ruke, ali je ona dozivala pomoć pa se ovaj preplašio i pobjegao s mjesta događaja, i to na sreću bez plijena. 58-godišnjakinja je nakon kraćeg vremena prebačena u KB Sestre milosrdnice gdje joj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozljeđena.

Oko pola sata kasnije u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama nepoznati je napadač, prijeteći pištoljem, upao u sportsku kladionicu te je od 31-godišnje djelatnice, u koju je uperio oružje, uzeo nekoliko tisuća kuna.

Slijedeće razbojstvo dogodilo se ponovno na području Trešnjevke, oko 13 sati. Lopov se namjerio na športsku kladionicu u Zvorničkoj ulici u kojoj je ručnom bombom zaprijetio 22-godišnjoj djelatnici. Djevojka je iz straha poslušala napadača i iz blagajne mu predala oko tisuću kuna.

Dva sata kasnije policija je ponovno intervenirala, ovaj puta u Dubravi u ulici Gjure Prejca, gdje je lopov izvršio razbojstvo nad dvojicom maloljetnih dječaka. Napadač je prišao jednom 14-godišnjaku i od njega tražio da mu preda mobitel. Dječak je odgovorio kako nema mobitel na što je dobio pljusku i prijetnju nožem. Uplašeni dječarac je nakon toga izvadio SIM karticu iz svog GSM uređaja koji je predao razbojniku.

Ovaj se potom okrenuo prema drugom 14-godišnjaku i od njega zatražio također mobitel i novce, a kada je vidio da ovaj nema tražene predmete, ukrao mu je prazan novčanik i pobjegao. Materijalna šteta procijenjena je na više stotina kuna.

Oko 19 sati razbojstvo u kojem je ukradeno nekoliko tisuća kuna dogodilo se u Maksimiru u ulici Divka Budaka u kojoj je počinitelj upao u trgovinu. Prijeteći pištoljem nepoznati je muškarac, maskiran crnom potkapom s prorezima za oči, prišao 27-godišnjoj trgovkinji i zatražio od nje novac iz blagajne koju ju je sam otvorio i uzeo novac nakon čega je pobjegao.

Svega 15 minuta kasnije u Voćarskom naselju na Medveščaku četvorica nepoznatih mladića su, verbalno prijeteći, oteli mobitel 20-godišnjem hrvatskom državljaninu. Četvorka je prišla mladiću i prijeteći mu batinama tražila od njega uređaj. On ih je poslušao, a napadači su iz mobitela izvukli SIM karticu te su uz dodatne prijetnje pobjegli s mobitelom vrijednim oko tisuću kuna.

Predzadnje jučer zabilježeno razbojstvo dogodilo se oko 20 sati u športskoj kladionici u Aveniji Dubrava u kojoj je napadač, prijeteći pištoljem napao 22-godišnju djelatnicu. Ona je iz straha od uperenog pištolja odlučila novac predati napadaču koji je s mjesta razbojstva pobjegao s nekoliko tisuća kuna.

Posljednji slučaj dogodio se također oko 20 sati na  Kennedyjevom trgu u Maksimiru na kojem su dvojica muškaraca, prijeteći pištoljem i uporabom tjelesne snage, napali 20-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Napadači su presreli mladića i bez previše riječi jedan je u njega uperio pištolj, a drugi ga je pogodio šakom u glavu uslijed čega je ovaj pao na pod. Razbojnici su potom pretražili njegove džepove i otuđili mu nekoliko tisuća kuna.

Kriminalistička istraga svih slučajeva je i u tijeku.

Foto: Arhiva

Pročitajte više