Lopovi s helikoptera u Zemuniku ukrali navigacijske uređaje vrijedne 200 tisuća dolara

LOPOVI su čini se postigli nemoguće, iz helikoptera tipa Bell u krugu vojarne u Zemuniku, ukrali su par navigacijskih uređaja, ukupne vrijednosti oko 200 tisuća dolara.

Vojarna Zemunik je ograđena i popraćena jakim osiguranjem, no njezin dio, na kojemu se nalaze helikopteri, zapravo uopće nije pokriven tim osiguranje, piše Slobodna Dalmacija.

Vojna policija u Kninu, odnosno djelatnici krim odjela 72. bojne Vojne policije iz Knina, provode istragu, a posebno će istražiti zbog čega letjelice nisu bile osigurane stražom ili fizičkim osiguranjem. Ipak, istraga se provodi u velikoj tajnosti, ali krađa je potvrđena iz MORH-u, iako svi odgovorni u Zemuniku o tome šute kao zaliveni.

Krađa potvrđena u MORH-u

"Mogu vam potvrditi da su iz helikoptera u Vojarni Zemunik nestala dva navigacijska uređaja i trenutačno o tome ne možemo opširnije govoriti. Provodimo intenzivnu istragu", kazao je Slobodnoj načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje u MORH-u, Goran Grošinić.

Sama krađa dogodila se prije nekoliko dana, a vrijednost ukradene navigacijske opreme neslužbeno se procjenjuje na oko 100 tisuća dolara pojedinačno.

K.S.
Foto: eZadar.hr

Pročitajte više