Loše mu počela godina: Bandić izgubio bitku za Skupštinu Holdinga

IAKO se svim silama trudio zadržati autokratsku vlast nad Skupštinom Holdinga, Milan Bandić tu je bitku danas izgubio.

Nekad jedini član Skupštine tog megapoduzeća hrvatske metropole, mora se pomiriti s tim da će odluke o poslovanju Holdinga morati donositi u suglasnosti sa deset gradskih zastupnika. Međutim, da i dalje odbija priznati odluku o proširenju koju su donijeli Gradska skupština i Ministarstvo uprave, Bandić je pokazao bojkotom današnje prve sjednice proširene Skupštine.

Bandić predizbornim trikovima naštetio poslovanju Holdinga?

Zastupnici su stoga u njegovoj odsutnosti izabrali njegovog zamjenika dr. Mirana Martinca, a Skupština je jednoglasno prihvatila plan poslovanja za tekuću godinu s kojim se debelo kasnilo upravo zbog Bandićevog zavlačenja stupanja na snagu odluke o proširenju Skupštine.

Ipak, investicijski plan danas nije donesen, a sve zbog toga, kako kaže predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović, "jer nije bilo kvalitetnog sastanka s gradskim čelnicima, odnosno nisu odbili popis svih projekata s potpisom ovlaštene osobe".

Također, razvidno je da će se Bandićeve 2,4 milijarde kuna teške investicije teško ostvariti pošto za njih Holding raspolaže s tek 600 milijuna kuna.

Predizborna Bandićeva odluka da snizi cijenu parkinga u Zagrebu, a kako bi se omilio stanovnicima metropole kod kojih je uvjerljivo izgubio izbore u prvom krugu, uskoro će se ponovno razmatrati jer je njome Zagrebparking izgubio 10 do 15 posto očekivanih prihoda.

Kako je kazao predsjednik Uprave Ivo Čović, Holding je 2009. završio u plusu od milijun kuna, a najveći gubitaši, predviđaju u Holdingu, bit će ZET, Sportski objekti, Zagrebački velesajam i te ustanova za organizirani odmor djece i mladih Vladimir Nazor.

Pročitajte više