Lovrinović: Neću se predati dok ne saznam istinu o Agrokoru

Foto: FAH

ČLAN saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, Ivan Lovrinović, poručio je u ponedjeljak kako se, ostvare li se najave o ukidanju povjerenstva, u njegovoj stranci Promijenimo Hrvatsku neće predati dok se ne sazna istina o Agrokoru, pozivajući sve parlamentarne stranke da ih u tome podrže.

"Ako se najave o ukidanju povjerenstva ostvare, neću se predati dok ne saznam istinu, a stranka Promijenimo Hrvatsku poziva sve stranke da nas u tome podrže. Istina nema alternativu, a građani Hrvatske je moraju saznati. Na koji način ćemo to ostvariti, a svakako u skladu sa zakonom, više ćemo reći kada za to dođe vrijeme“, priopćio je u ponedjeljak Lovrinović.

Istaknuo je kako građani imaju pravo znati tko štiti krivce, a svi odgovorni, pa bili oni i iz najviših političkih struktura, moraju za nepravilnosti, ili za to što su ih prešutno podržavali, što prije odgovarati i pred javnosti i pred sudovima. Također, naglasio je, hrvatski gospodarstvenici moraju saznati tko ih je doveo na rub propasti i tko je kriv za stanje u kojem će sada izgubiti mnogi, a "najviše dobavljači i zaposleni, te potpuno sigurno - hrvatsko gospodarstvo."

Lovrinović navodi i kako ne želi upirati prstom ni u koga, ali i ističe kako se hrvatska javnost treba zapitati zbog čega je vladajuća garnitura protiv toga da povjerenstvo i građani saznaju istinu i tko je politički sve omogućio takve kriminalne radnje. Napominje da je saborsko istražno povjerenstvo političko tijelo te podsjeća da je i glavni državni odvjetnik izjavio kako ono ničim ne smeta pravosudnoj istrazi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Agrokor, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Agrokor.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više