lučko: avion-replika 'spitfire'-a srušio se zbog prestanka rada motora

Modelarski zrakoplov srušio se danas oko 12,30 sati u blizini sportske zračne luke "Lučko" zbog prestanka rada motora, a 56godišnji Ljubomir Hranjec, koji je bio u svom avionusamogradnji, replici 'Spitfirea', zadobio je teške tjelesne ozljede. L

Iz Policijske uprave zagrebačke večeras je izviješteno kako je nakon očevida utvrđeno da je pilot poletio s poletne staze sportskog aerodroma "Lučko" u smjeru zapada. Nakon 200 metara leta i visine oko 30 metara iz zasad neutvrđenog razloga, motor je prestao raditi, avion je počeo gubiti visinu i prednjim dijelom udario u oranicu, 500 metara od aerodroma.

Prilikom pada 'Spitfire' se u potpunosti raspao, a pilot je zadobio prijelom desne potkoljenice, lijeve natkoljenice i dva slabinska kralješka te natučenost po cijelom tijelu.

Pilot je prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje je obavljena operacija teže ozlijeđene noge. Stanje mu je stabilno, a uslijedit će i druge operacije, kazao je dežurni liječnik.

Očevidom je utvrđeno da je vlasnik, inače s letačkom dozvolom, sam konstruirao i izgradio repliku 'Spitfirea' koji je u eksperimentalnoj fazi i nije registriran. Svojim 'Spitfireom' Ljubomir Hranjec već je letio u nekoliko navrata.

(Hina) bdj mć

Pročitajte više