MAČEK OPOVRGNUO DA JE ŽUŽUL ODGODIO POSJET AUSTRIJI

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul putuje u utorak u posjet Austriji, potvrdio je u petak navečer glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček, demantirajući tako vijest austrijske novinske agencija APA po kojoj je taj posjet otkazan.

APA je u petak objavila da je Žužul otkazao posjet Beču, te da je do otkazivanja došlo "iznenadno i neočekivano". APA je prenijela informaciju iz austrijskog ministarstva vanjskih poslova.

"Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u utorak 9. ovog mjeseca putuje na konferenciju UNIDO-a u Beč i u sklopu tog njegovog odlaska u Austriju bilo je razgovarano o mogućnosti bilateralnog sastanka s njegovom austrijskom kolegicom" Ursulom Plassnik, rekao je Maček za HTV.

Agencija je otkazivanje Žužulova posjeta dovela u vezu s činjenicom da se hrvatski šef diplomacije posljednjih dana našao pod pritiskom zbog optužbi za korupciju te da je oporba u Saboru najavila kako će u ponedjeljak službeno u saborsku proceduru poslati zahtjev da Hrvatski sabor izglasa nepovjerenje ministru vanjskih poslova.

(Hina) xmaš ymaš

Pročitajte više