Macron u Rusiji: Došli smo po ovaj pehar

Foto: Hina/EPA

"DOŠLI smo po ovaj pehar", izjavio je danas u Moskvi francuski predsjednik Emmanuel Macon kojeg je u Kremlju primio Vladimir Putin prije finala Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. između Francuske i Hrvatske. 

Francuski predsjednik je čestitao ruskom kolegi Vladimiru Putinu na savršenoj organizaciji prvenstva. "Želim vam čestitati na izvrsnoj igri ruske momčadi koja je stigla do četvrtfinala i igrala jako hrabro", rekao je Macron na početku susreta s Putinom.

"Također želim vam čestitati kao zemlji organizatoru zbog dobrog odvijanja ovih događaja, ne samo da ih prati cijeli svijet, već je cijeli svijet ovamo došao", nastavio je francuski predsjednik i dodao da je sve proteklo sigurno.

Putin čestitao Macronu na kvalifikacijama

Vladimir Putin je čestitao Francuskoj na kvalifikacijama u finale gdje se danas navečer sučeljava s Hrvatskom na moskovskom stadionu Lužnjiki. Macron, koji prati utakmicu sa suprugom Brigitte, rekao je da su "došli po taj pehar". Na stadion je došlo i nekoliko čelnika stranih zemalja i filmskih i sportskih zvijezda.

Nešto ranije tijekom dana predsjednik Putin je razgovarao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja mu je poklonila hrvatski dres s brojem 9 i oznakom Putin i čestitala mu na organizaciji tog Svjetskog prvenstva, "pravog primjera kako takav događaj treba organizirati". Ona je naglasila da je Rusija omogućila slobodno kretanje navijača i onemogućila bilo kakav incident.

Pročitajte više