Maglov u pritvoru zbog dilanja droge

DJELATNICI Odjela kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske Policijske uprave podnijeli su kaznenu prijavu protiv umirovljenog pukovnika Hrvatske vojske Željka Maglova (43) iz Splita zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe opojnih droga te je jučer pritvoren.

Na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj policiji glasnogovornik PU-a Leon Tauber je na novinarsko pitanje je li Maglov kazneno prijavljen i pritvoren odgovorio potvrdno, izgovarajući inicijale u tijeku cijele tiskovne konferencije.

Maglov, bivši zapovjednik 73. bojne Vojne policije HV-a, osuđen je 1999. na dvije godine zatvora kao drugooptuženi u suđenju tzv. Maglovljevoj skupini, optuženoj za krijumčarenje automobila i hrane u BiH pod oznakom HV-a.

Po policijskim podatcima Maglov se u zadnjih nekoliko mjeseci bavio preprodajom heroina u Splitu i okolici. Kako je istragom utvrđeno, od za sada nepoznate osobe nabavljao je veće količine heroina, po 100 i 200 grama, koje je u svojem stanu na Spinutu u Splitu pakirao u PVC vrećice težine pet do 20 grama. Prodaju droge obavljao je mobitelom, dogovarajući se o mjestu, vremenu i količini.

Policija ga je jučer zaustavila u Ulici Slobode u Splitu, legitimirala ga i u njegovu automobilu pronašla 107,2 grama heroina. Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Splitu policija je isti dan obavila premetačinu njegova stana i pronašla 0,9 grama marihuane, nekoliko PVC vrećica i kutija cigareta s PVC vrećicama u kojima je bilo ukupno 289 grama praškaste tvari koja će biti poslana na vještačenje kako bi se utvrdilo o kojoj je točno drogi riječ, rekao je Tauber.

Maglov je jučer kasno popodne sproveden istražnom sucu koji mu je nakon preslušanja odredio pritvor.

Pročitajte više