Majka 20-godišnje Ruskinje koja je pobjegla u ISIS: Vezala sam je za radijator da ne ode teroristima

Foto: 123rf

MAJKA dvadesetogodišnje Ruskinje Fatime Dzharfarove progovorila je o kćerinom odlasku u Siriju i njenoj udaji za borca ISIS-a, piše Daily Mail.

Emocionalno slomljena majka tvrdi da je rodila čudovište, a usprkos brojnim pokušajima nije uspjela zaustaviti kćer koja sada u Siriji objavljuje video sadržaj u kojem veliča borce ISIS-a.

U jednom takvom videu pohvalila je svoju "braću" koja su napravila masakr u Parizu te iznad Sinaja srušila avion s njenim sunarodnjacima. To je, naravno, izazvalo bijes među Rusima koji je u brojnim komentarima nazivaju "bolesnicom" i "ISIS-ovom kurvom" te joj poručuju neka gori u paklu.

Četrdesetjednogodišnja Shakhla Bochkaryova otkrila je da je čak vezala kćer za radijator kako bi je zaustavila u njenoj namjeri. Kćer joj se, kaže, radikalizirala kad je pala pod utjecaj ekstremnog islamista koji ju je molio da mu postane četvrta žena.

"Bit ću izvan sebe ako ona nekome uzme život", neutješna je majka.

"Bolje je umrijeti nego biti majka terorista, ne mogu shvatiti kakvom sam čudovištu podarila život", kaže.

"Svakoj je majci teško. Naravno, nijedna majka neće priznati da joj je dijete čudovište. Ali ako ste iskreni onda to kažete, da, rodila sam čudovište", dodaje.

Očajna majka svoju noćnu moru proživljava u danima kada saznajemo da je još jedna djevojka sa sličnom pričom, Samra Kresinović iz Austrije, nasmrt pretučena kad je pokušala pobjeći od terorista ISIS-a.

Promijenila se kad je upoznala islamista


Fatima i njena majka su bile bliske dok je ona odrastala, ali sve se promijenilo kad je djevojka krenula na fakultet gdje je upoznala Abdullaha. Sada, kad je već pobjegla, majka je svjesna da najvjerojatnije svoje dijete više nikada neće vidjeti.

"Neće je pustiti. Metak, eto to je cijena njenog života", očajna je majka koja ne opravdava potez svoje kćeri.

Prije nego je postala zaluđeni islamist, Fatima je bila obična mlada djevojka koja je voljela modu i odjeću. Nakon što je upoznala Abdullaha sve se promijenilo. On je majku čak pitao je li može oženiti Fatimu, ali je Shakla to odmah zabranila.

"Jedna od njegovih žena je bila trudna kad je želio oženiti moju kćer", kaže.

Stvari su s vremenom postajale sve gore, a vezanje za radijator je bio čin očajne majke.

"Rekla mi je da će je njena braća osloboditi. "Ubit će nevjernike kao što si ti. Rezat će glave nožem. I da znaš, srce mi neće ni na trenutak zastati"", sjeća se kćerinih riječi ova Ruskinja.

"Gledala sam je i nisam više vidjela moju kćer. Bila je samo ljuska moje djevojčice, bez duše i bez srca", završava svoju priču.

Pročitajte više