Majka cure koju je prebio "Daruvarac": Mojoj kćeri prijete mojim sprovodom

Foto, Video: Index

MAJKA djevojke koju je brutalno pretukao monstrum Darko Kovačević je prije prosvjeda koji će se danas u 15 sati u Zadru održati zbog puštanja "Daruvarca" na slobodu dala kratku izjavu za Index.

Prvo je rekla što očekuje od prosvjeda.

"Moja očekivanja za prosvjed su da promijenimo taj zakon. Da se ne događa to da žrtva sjedi kući u strahu, a da se nasilnik ruga s pravosuđem, s policijom, sa žrtvama i da mirno šeta ulicama, bez grižnje savjesti", kaže Ana Gurlica za Index.

"Javilo se preko 4000 ljudi, javljaju se od svugdje. Želim im zahvaliti, da dođe dva posto koji su se javili, možemo napraviti puno", kaže.

Prijetnje primaju i dalje

Ispričala je u kakvom je stanju Lorena.

"Što se Lorene tiče, ona je ozlijeđena, to je gotovo. Ja ću pokušati ispraviti koliko mogu kao majka, ali moramo promijeniti da se to nikada ne dogodi nikome. Traume koje je ona prošla, dvije operacije, a jedna je još čeka u siječnju, ja to ne bih poželjela nijednoj majci, a posebno na ovaj način. Tko je on da tuče moje dijete?" kaže majka.

Prijetnje dobivaju i dalje, a često ih čuva i policija.

"Lorena se još uvijek oporavlja od operacije, trebat će joj šest-sedam tjedana da joj splasnu otekline. Ona je na tanane, čas je dobro, čas je loše. Prima te prijetnje putem lažnih profila na Instagramu, zove nas se na telefone, moram reći da je zadarska policija sada odradila svoj posao. Sada. Na svaki poziv u nas su za par minuta. Uhvatili su tri počinitelja, prijetnje su uglavnom tipa da spremi sprovod majci kao što je spremila ocu. Ona je dijete, napunila je 18, to je trauma na traumu. Dolazilo nam se u zgradu, noćas nas je čuvala policija", kaže majka za Index.

Otkrila tko prijeti kćeri i njoj

"To su ta njegova djeca od 17-18 godina s kojima se Kovačević druži. Hvala policiji koja je reagirala", kaže Gurlica. U razgovoru za N1 dodala je kako je riječ o djeci koja idu u kafić u kojem se napad dogodio.

"Oni su to radili na nagovor zna se koga", rekla je Ana Gurlica. 

Majka pretučene djevojka zadovoljna je što je država sada reagirala, ali je istovremeno ogorčena jer im je pisala dva tjedna prije nego što je pušten "Daruvarac", a, kako kaže, ništa nisu poduzeli

"Hvala predsjednici i ministarstvima, sad su reagirali. Ali pisala sam im 25. studenog, kad sam osjetila da ne ide nešto kako treba. Na njene suze nisam mogla ostati hladna, pisala sam predsjednici i svim ministarstvima da se ne dogodi ovo što se dogodilo, a dogodilo se to da su ga pustili", zaključuje majka za Index.

Pročitajte više