Makarska - otkaz dobilo 46 radnika "Amfore"

ČETRDESET šest radnika makarske punionice bezalkoholnih pića Tvornice "Amfora" iz Metkovića dobilo je danas Odluku o redovitom otkazu ugovora o radu koji je uvjetovan skrivljenim ponašanjem, a potpisao ju je direktor Ivica Rotim.

Ugovor o radu otkazuje se, prema navodima u obrazloženju, zbog osobito teške povrede iz radnog odnosa, odnosno zbog toga što je svaki od 46 radnika, sudjelujući u štrajku zbog neisplaćene plaće za listopad, od 19. do 23. siječnja na ulazu u tvornicu sudjelovao i u paljenju guma i drvenih paleta.

Ujedno, zajedno su u skupini od 65 radnika onemogućili ulazak službenim vozilima i članovima uprave Ivici Rotimu i Zoranu Popovcu, kao i nekolicini drugih radnika, u krug tvornice i njihov dolazak do radnih mjesta. Zbog toga je došlo do poremećaja rada, a "Amfori" d.o.o. iz Metkovića nanesena je materijalna šteta, pa su stoga podnesene i kaznene prijave.

Radnicima radni odnos prestaje uz otkazni rok od mjesec dana koji počinje teći s današnjim uručenjem otkaza.

Ivica Blažević, regionalni sindikalni povjerenik za Dalmaciju, i Ivo Taljiančić, povjerenik sindikata "Amfore", kažu kako će sindikat dati prigovor na otkaze o radu radnicima makarske punionice bezalkoholnih pića tvornice "Amfora" iz Metkovića, te od Trgovačkog suda u Dubrovniku zatražiti očitovanje u vezi s pokretanjem stečajnog postupka, za koji je bilo zakazano ročište 1. travnja.

Trgovački sud u Dubrovniku, po prijedlogu sindikata, zbog nesposobnosti plaćanja i prezaduženosti "Amfore", početkom ožujka odredio je mjere osiguranja te postavio Dragana Josipa Kneževića iz Dubrovnika za stečajnog upravitelja. Ujedno, radi sprječavanja promjena u imovinskom položaju, dužniku "Amfori" zabranjeno je raspolaganje njezinom imovinom.

Pročitajte više