Makarski gradonačelnik prozvao Bobana: Onkološki bolesnici moraju vaditi krv u Splitu

Foto: Facebook

MAKARSKI gradonačelnik Zoran Paunović na Facebooku se obratio županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu u vezi zdravstvene njege u Makarskoj i na ostatku rivijere. Objavu gradonačelnika Makarske prenosimo u cijelosti. 

"Župane Boban, zašto su vam građani Makarske i cijele rivijere zadnja rupa na svirali? Što smo vam napravili da nas tiho 'gušite'? Dom Zdravlja Makarska je ustanova koju Splitsko-dalmatinska županija kao osnivač i upravitelj već godinama namjerno zapušta! Naše stanovništvo nema osnovnu razinu zdravstvene zaštite!

Neprihvatljivo je da onkološki pacijenti moraju putovati u Split da bi izvadili krv. Neprihvatljivo je da vrata hitne pomoći budu zaključana kad T1 ode na teren, stoga mi moramo financirati T2. Neprihvatljivo je da osnovna radiološka pretraga RTG ne radi cijeli dan. Prestanite osnovnu razinu zdravstvene zaštite nazivati nadstandardom!

"Da ne izdvajamo toliki novac, ne bi imali ni ovaj minimum zdravstva"

Koliko smo sastanaka održali s ravnateljem Doma zdravlja, koliko smo ih održali s pročelnicima, zamjenikom župana?! Sve što se dogovorimo, ništa ne ispoštujete.

Grad Makarska u ovom trenutku: 500 tisuća kuna izdvaja za rad Tima 2 Hitne pomoći, 600 tisuća kuna izdvaja za dolazak radiologa, radioloških tehničara i kardiologa, 4 tisuće kuna tjedno plaća za očitavanje radioloških snimaka, financira putne troškove do bolnice u Zagvozdu, gradski stan ustupa na korištenje specijalistici pedijatrije, dodjeljuje stipendije za studente medicine kako bi dugoročno riješili problem nedostatka kadra s kojim se bori cijela država.

Da ne izdvajamo toliki novac, ne bi imali ni ovaj minimum zdravstva. Makarska mora imati bolji tretman i naši stanovnici zaslužuju u svom gradu imati dostupnu zdravstvenu uslugu na razni 21. stoljeća. Ignoriranje i nemar županije su prevršili svaku mjeru!" objavio je Paunović na Facebooku. 

Pročitajte više