Maloljetnice koje su prebile i snimale vršnjakinju u Sesvetama puštene na slobodu

Ilustracija: Shutterstock

Tužiteljstvo je izvijestilo da su 14-godišnjakinja i dvije 15-godišnjakinje nakon ispitivanja puštene na slobodu s obzirom na to da nije bilo uvjeta za određivanje istražnog zatvora. Riječ je o maloljetnicama koje su 14. ožujka u Sesvetama pretukle vršnjakinju.

Postoji sumnja da su tri privedene maloljetnice počinile kazneno djelo nasilničkog ponašanja zajedno s još četvero kazneno neodgovorne djece, dodalo je tužiteljstvo.

Policija je ranije izvijestila da je provela kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom koji su u utorak navečer ispred jedne škole u Sesvetama presreli maloljetnicu, koju su srušile na tlo, a potom, dok je ležala, više je puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu.

Maloljetnica napad snimala mobitelom i snimku proširila društvenim mrežama

Jedna je maloljetnica osumnjičena da je napad snimila mobitelom, nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama, dodala je policija.

Liječnička pomoć napadnutoj maloljetnici pružena je u KB-u Dubrava, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda, naveli su iz PUZ-a.

Policija ističe da je protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad te se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja.

Pročitajte više