Maloljetnice u Zagrebu prebile vršnjakinju. "Grozno, bojimo se da ima još toga"

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija provela je kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom zbog sumnje da su u Sesvetama pretukli maloljetnicu.

Naime, sumnja se da je skupina djevojaka 14. ožujka u večernjim satima, ispred odgojno-obrazovne ustanove u Sesvetama, presrela maloljetnicu te ju srušila na tlo, a potom su je djevojke, dok je ležala, više puta udarile nogama i rukama po glavi i tijelu.

Jedna od maloljetnica, sumnja se, napad je snimila svojim mobitelom nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama. Liječnička pomoć maloljetnici pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena (uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda).

Tri djevojke su završile u pritvoru

Protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena je kaznena prijava. Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloljetnici, s obzirom na to da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu.

O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja, kazali su iz policije.

Roditelji: Vidjeli smo snimku, bojimo se da ima još toga

Roditelji djece koja ondje idu u školu su zgroženi.

"Grozno! To se desilo u kvartu i to ne na jednom mjestu da nitko nije reagirao. Vidjela sam snimku, dio je snimljen ispred jednog kafića. Nije mi jasno da nitko nije izašao", komentirala je za RTL majka iz naselja u kojem se dogodilo vršnjačko nasilje.

"Što znači da je još gore. Počelo je na jednom mjestu, a onda su djevojčicu vukle na drugi kraj naselja i još k tome na glavnu cestu", dodala je majka. Sve je trajalo dosta dugo.

"Ono čega se još više bojim, da ono što je vidljivo na snimkama, koje doista brutalno izgledaju, postoje još gore stvari koje nisu objavljene", zaključila je. Roditeljima je stiglo i pismo ravnateljice koja ih je zamolila da ozbiljno razgovaraju sa svojom djecom i ukažu im da nasilje nikad nije rješenje problema.

Pročitajte više