"Maneken" cijeli dan pio s mrtvim mladićem pa njegov leš ostavio u dvorištu

JUTROS je zagrebačka policija otkrila nekoliko novih detalja u slučaju 29-godišnjeg mladića, čiji je leš sinoć oko 19.15 sati izbačen iz automobila.

Leš Mladena Gotharda je u dvorištu njegove obiteljske kuće, u zagrebačkoj ulici Čižmešijin put 3, ostavio 44-godišnji D. B., poznat pod nadimkom "Maneken", kojeg je policija privela ubrzo nakon pronalaska tijela. Policiju je sinoć pozvao 49-godišnji susjed mrtvog mladića.

"Maneken" se sinoć, nešto iza 19 sati, tamnocrvenim Citroenom C5, zagrebačkih registracijskih oznaka, dovezao do Gothardove obiteljske kuće te je iznio tijelo iz automobila i otišao.

Automobil je policija pronašla svega stotinjak metara dalje, na raskrižju Debanićevog brega i ulice Potok. I "Manekena" su ubrzo pronašli te je priveden na kriminalističku obradu. S obzirom da je bio "mrtav pijan", policija ga nije mogla odmah ispitati, već su morali pričekati da se otrijezni.

Cijeli dan zajedno pili

Neslužbeno se doznaje kako su Gothard i "Maneken" bili prijatelji te kako su jučer cijelog dana zajedno pili. Što se dogodilo kasnije, prije no što je leš dovezen pred obiteljsku kuću, još nije poznato.

Iako je sinoć s policijom na mjesto događaja stigla i dežurna ekipa Hitne pomoći, mogli su samo konstatirati Gothardovu smrt. Mladiću, naime, više nije bilo pomoći, jer je, kako se neslužbeno doznaje, preminuo još oko 16 sati - tri sata prije no što je leš pronađen.

Okolnosti ove nasilne smrti policija još uvijek utvrđuje te će se naknadno saznati je li riječ o nesretnom slučaju ili ubojstvu. Neslužbeno se doznaje kako je Gothard preminuo uslijed snažnog strujnog udara. Njegovo mrtvo tijelo je prevezeno na obdukciju u zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više