Manijak koji je mlatio žene po Splitu izlazi na slobodu za 10 dana

Foto: Index, 123rf

35-GODIŠNJAK, osumnjičen da je po Splitu napadao žene i udarao ih šakom u glavu, na slobodu izlazi za 10 dana, 3. veljače. Uhićen je krajem prošlog tjedna i prijavljen za prekršaj članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Priveden je u Prekršajni sud, a sutkinja mu je odredila 14 dana zatvora. Do tada bi moglo završiti suđenje. Na idućem ročištu saslušat će se oštećenice koje je 35-godišnjak napao u Spinutu koncem studenog.

> Manijak koji je napadao žene po Splitu najhladnije dane ove zime proveo je u prihvatilištu

> Uhićen manijak iz Splita koji je napadao žene, policija ga prijavila za prekršaj

> Split u strahu, manijak premlatio tri djevojke u razmaku od sat i pol

Policiji ga je prokazala konobarica koju je prošlog tjedna slijedio od kafića do kuće te joj usput svašta dobacivao. Nije ju napao. Ukazala je policiji o kome bi se moglo raditi. Pronašli su ga u bolnici u koju je došao radi rane na glavi. S obzirom da se radi o osobi koja ima psihičke probleme, najprije ga je pregledao psihijatar kako bi se utvrdilo je li sposoban za policijsku obradu. Ispostavilo se da jest. Navodno posljednjih mjeseci nije uzimao terapiju.

Predah kratkog daha

Otkrilo se naknadno da se radi o korisniku socijalne pomoći koji se hrani u Caritasu i živi u napuštenom objektu u Spinutu. Za vrijeme najveće hladnoće pojavio se u prihvatilištu za beskućnike. No, nije se dugo zadržao. Izbacili su ga jer nije poštivao kućni red, pušio je u sobi i slično.

Nakon uhićenja, u Spinutu su odahnuli, no predah će, čini se, biti kratkog daha. Policija je optužnim prijedlogom zatražila maksimalnu kaznu od 30 dana zatvora i obavezno liječenje. U tu kaznu, ako na toliko bude osuđen, ubrojit će mu se i vrijeme koje je dotad proveo u zatvoru, jedan dan uhićenja kod policije te 14 dana, na koliko je pritvoren odlukom sutkinje Prekršajnog suda.  

Pročitajte više