Mannerovi keksi povučeni iz prodaje, Slovenci povukli Kraševu Jaffu

DAN NAKON što je slovenska Zdravstvena inspekcija izdala naredbu o povlačenju iz prodaje Kraševih keksa Jaffa, austrijski proizvođač keksa Manner objavio je da iz prodaje povlači svoje vafle s lješnjacima.

Proizvodi su povučeni zbog neusklađenosti njihovih sadržaja s deklaracijom na omotu. Naime u oba slučaja je na deklaraciji izostavljeno da proizvodi sadrže mliječne sastojke.

Tako na deklaraciji Mannerovih keksa od 400 grama, s rokom uporabe do 9. rujna 2009. godine i serijskim brojem 15888161, nije navedeno da keksi sadrže mliječnu bjelančevinu kazein.

U slučaju Jaffe radi se o keksima u pakiranju od 126 grama s rokom konzumacije do 24. veljače 2009. in serijskim brojem 817621. Na deklaraciji nije navedeno da su u proizvodu mogući tragovi mlijeka.

Proizvodi su povučeni zbog potencijalne opasnosti za osobe alergične na mlijeko koje ih ne bi smjele konzumirati zbog nepotpune navedene liste sastojaka proizvoda.

U slovenskom Zdravstvenom inspektoratu navode da nema razloga za paniku, ali inzistiraju na pravilnom deklariranju proizvoda prvenstveno radi zaštite interesa kupaca i potrošača.

R.I.

Pročitajte više