Maras: Bandić iz džepova građana uzima dodatnih sto milijuna kuna

Foto: Pixsell/Patrik Macek, Luka Stanzl

ZASTUPNIK Gordan Maras (SDP) prozvao je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je "odlučio uzeti dodatnih sto milijuna kuna iz džepova građana" poskupljujući parking i karte ZET-a.

Prije izbora se to snižava, a sada te cijene idu dvostruko više, rekao je Maras u Hrvatskom saboru, tumačeći kako Bandić ne donosi odluku procjenjujući što bi bilo dobro za građane nego jesu li izbori ili ne. "Ne vidim logike da ZET diže cijenu karte s 4 na 6 kuna, umjesto da se građane stimulira na javni prijevoz tako da plaćaju koliko se voze", izjavio je zastupnik.

Bandića je prozvao da podržava neefikasnu upravu ZET-a i drugih gradskih javnih poduzeća, te ga pozvao da prije poskupljenja komunalnih usluga razmisli o reorganizaciji Holdinga, smanjenju broja zaposlenih, uvođenju novih tehnologija i rasterećenju građana. 

Pozvao HDZ da se suprotstavi Bandiću

"Pozivam HDZ da se suprotstavi tom poskupljenju u Gradskoj skupštini, da ne drži "lojtru" Bandiću u Zagrebu zato što on drži Plenkoviću na nacionalnoj razini", izjavio je Maras, koji je nakon nedjeljnih izbora postao novi predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Poručio je i kako očekuje da Bandić na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine zaustavi privatizaciju Dinama. "Grad Zagreb ne bi smio dopustiti da se ono što su zamislili Zdravko Mamić i ostali provede u djelo", rekao je Maras.

Pročitajte više