Maras je na Facebooku priznao da je Narodna koalicija predvođena SDP-om prevarila birače

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

SDP-ov Gordan Maras putem Facebooka indirektno je priznao da je propala Narodna koalicija bila prevara za birače.

"Nakon ovoga danas sa HSS-om želim da na naredne izbore izađemo samostalno. Ne kao HDZ sa drugim strankama na listi.

Makar izgubili, ali bez prevare naših birača na koju ne možemo utjecati", napisao je Maras.

SDP je doživio teški potop na nedavnim prijevremenim izborima, a jučer ih je dodatno pogodila vijest da je Krešo Beljak, čelnik HSS-a i jedan od najvjernijih SDP-ovih partnera, pet mandata svoje stranke stavio na raspolaganje Plenkoviću.

Maras nije jedini koji je šokiran ovim Beljakovim potezom.

"To je izdaja ideala Narodne koalicije, izdaja kakvu nismo očekivali. HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike kakvu je vodio zadnjih 10 do 15 godina", kaže bivši SDP-ov ministar Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove Tv.

Beljakov potez je na Facebooku prokomentirao i kandidat za novog šefa SDP-a Domagoj Hajduković.

Hajduković: Rade veliku grešku

"Mislim da HSS doista radi veliku grešku. Zajedno smo stajali rame uz rame u kampanji i ponudili građanima nešto drugo i bolje.

Ovakve poruke i odluke smo previše često viđali u politici i takve stvari građane ne žele vidjeti od ljudi kojima su dali svoje povjerenje i glas", napisao je Hajduković.

Miljenić: Prevarili su birače


I kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić osvrnuo se na objavu HSS-a da će podržatii Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a.

"Upravo sam vidio vijest da će HSS podržati HDZ-ovog mandatara za sastav Vlade. Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači.

SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a i njegovih starih i novih satelita. Ovakvo ponašanje samo dodatno doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke", napisao je.

Pročitajte više