Maras: Žalac bi zbog Mercedesa mogla otići

Foto: Hina

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras ocijenio je danas da bi afera s luksuznim automobilom u dvorištu ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac, koji nije u njenoj imovinskoj kartici, ako se dokažu nepravilnosti, mogla rezultirati njenim odlaskom.

Jolly dobio kredit od banke u čijem Nadzornom odboru sjedi Žalac

"Po mojem dubokom uvjerenju ovo je afera koja će rezultirati odlaskom Žalac, a sve će se tek ustanoviti", rekao je Maras novinarima u Hrvatskom saboru.

Podsjetimo, luksuzni mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice Žalac u Vinkovcima, a nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici.

Za Marasa je sporno to što je Josip Stojanović Jolly, koji je dao Mercedes u najam roditeljima ministrice Žalac, dobio kredit od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), u čijem Nadzornom odboru sjedi ministrica.

"Gospodin koji je dao automobil u najam, a vidjet će se po kojoj cijeni, dobio je od HBOR-a kredit, gdje Žalac sjedi u Nadzornom odboru. Ako Žalac ne uspije dokazati da je gospodin koji joj je ustupio auto, to napravio pod jednakim uvjetima, onda su to teške optužbe", kaže Maras.

Suprug ministrice Žalac prijavljen na primanja od 3000 kuna

Upitan je li realno da je suprug ministrice Žalac preko automehaničarskog obrta prijavljen na primanja od 3000 kuna, Maras je odvratio kako je to moguće samo u HDZ-u.

"Samo u HDZ-u je moguće da netko s primanjima od 3000 kuna vozi automobil u vrijednosti 50.000 eura. Građani mogu sami zaključiti o čemu se tu radi", rekao je.

Maras je poručio da tu ima posla i za Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, te je siguran da će biti pokrenut postupak jer se previše stvari ne može objasniti.

"Mali prihodi, skup automobil, blizak HDZ-u, auto iz njegove firme posuđen, ne prvi put za HDZ-ovca. Već je puno detalja koje bi trebalo provjeriti Povjerenstvo, ali možda i neki drugi", kazao je Maras.

Pročitajte više