Margetić: Državne institucije su znale da se sprema Pukanićevo ubojstvo, ali nisu ništa poduzele



"SLUČAJ Pukanić: Ubojstvo s potpisom države", nova je knjiga istraživačkog novinara Domagoja Margetića za koju autor kaže da bi mogla uzdrmati same temelje države. 

"U knjizi se iznose dokumenti koji dokazuju kako su državne institucije znale za plan ubojstva Ive Pukanića, ali nisu poduzele ništa kako bi spriječile njegovo ubojstvo", kaže Margetić dodajući da će se u knjizi naći i strogo povjerljivi dokumenti SOA-e i MUP-a o slučaju Pukanić te izjave djelatnika tih službi koji su radili na operativnim obradama i istrazi Pukanićevog ubojstva.

Vodeći pripadnici albanskog kriminalnog miljea stoje iza ubojstva

Dokumenti objavljeni u knjizi, tvrdi Margetić, opisuju plan ubojstva Ive Pukanića te kao organizatore ubojstva identificira vodeće pripadnike albanskog kriminalnog miljea Lulzima Krasniqija koji je ubijen 2006. godine u Zagrebu i Florima Malokua, koji danas slovi kao vrlo visoko pozicionirani pripadnik kriminalnog klana Osmani, ali je u međuvremenu u Makedoniji osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

"Postojanje ovog dokumenta dokazuje nedvojbeno kako je današnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, još kao šef Protuobavještajne agencije (POA), a potom Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) imao saznanja, informacije, i operativna izvješća o planovima ubojstva Ive Pukanića, te saznanja o mogućim naručiteljima i organizatorima ubojstva“, kaže Margaretić dodajući da sadržaj izvješća navodi kako je drugi čovjek za organizaciju ubojstva, uz Lulzima Krasniqija Florim Maloku, inače istaknuti pripadnik kriminalnog klana Osmani, čiju je suradnju s Behgjetom Pacollijem i Qazimom Osmanijem zvanim Felix, te njegovim kriminalnim klanom, utvrdio i njemački BND u svojem izvješću iz 2005. godine.

Margetićeva knjiga, koja je tri tjedna bila na HRT-ovoj top ljestvici naslova iz publicistike, može se naručiti na mail: slucaj.pukanic@gmail.com

Pročitajte više