Margetić ponovno objavio ime zaštićenog svjedoka

IAKO svi znaju o kome se radi u spornom slučaju, haški sud insistira na tome da nitko javno ne smije objavljivati identitet zaštićenih svjedoka na procesima koji se pred tim sudom vode protiv osumnjičenika za ratne zločine počinjene tijekom rata u Hrvatskoj, BiH i SCG.

No, novinar Domagoj Margetić, koji je ranije u časopisu Hrvatsko slovo objavio identitet jednog zaštićenog svjedoka, i radi čega je i sam završio pred Međunarodnim sudom u Haagu, na svojim je Internet stranicama objavio dokument koji je stigao iz Haaga, a kojim se od njega i od hrvatskih vlasti, traži obustavljanje objave audio zapisa svjedočenja zaštićenog svjedoka koje se trebalo održati jučer navečer, a koje je prekinula zagrebačka policija.

Margetić je tako objavio skenove dokumenta koji mu je upućen iz Haaga u kojem se traži da prestane s objavljivanjem imena zaštićenog svjedoka na suđenju Tihomiru Blaškiću.

Dokumentom se nalaže i sprječavanje objavljivanja audio zapisa svjedočenja koje je Margetić prije nekoliko dana sam najavio na svojim web stranicama domagojmargetic.com.

Pročitajte više