Marić: Policija istražuje nepravilnosti u poslovanju Željezare

KRIMINALISTIČKA policija sisačko-moslavačke Policijske uprave od prošlog tjedna u Željezari ´Sisak´ d.d. obavlja izvide o nepravilnostima u poslovanju tog poduzeća, izjavio je danas na konferenciji za novinstvo stečajni upravitelj u toj tvornici Ilija Marić.

Marić smatra da za ´takve izvide nije izabrano najbolje vrijeme jer su u tijeku završni pregovori s mogućim kupcima Željezare´. Dodao je da se radi o sudbini Željezare i da joj ´ne odgovara što se sada piše o policiji u toj tvornici´, te da je taj postupak mogao pričekati dok se ne izabere novi kupac´.

Policija je u ´Željezaru´ ušla na zahtjev županijskoga državnog odvjetnika u Sisku Stipe Vrdoljaka, koji je izjavio da se istražuje poslovanje Željezare prije stečaja, u stečaju i poslovanje bivšeg vlasnika - tvrtke Željezare Sisak Nove d.o.o.´. U sklopu izvida policija je prošli tjedan ispitala i bivšeg predsjednika Uprave Željezare Sisak Nove d.o.o. Krešimira Landeku o poslovanju tvrtke koja je u ime bivših vlasnika vodila poslove Željezare.

Da se vodi istraga u Željezari, potvrdio je i glasnogovornik Policijske uprave sisačko- moslavačke Petar Mašić.

Pročitajte više