Marijana Puljak i Dalija Orešković uzvratile Milanoviću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK Zoran Milanović u Jastrebarskom je ponovno komentirao aferu Janaf, kao i kritike Dalije Orešković i Marijane Puljak.

"Marijana Puljak je radila u banci, što je radila u banci? Smišljala je zamke za kredite, to je bio njezin doprinos statusu hrvatskih građana. Dalija Orešković se dovukla u politiku s političkom protekcijom, za razliku od Puljak koja je izabrana u Splitu. One se ponašaju kao obični mali ometači. Onaj tko se bavi pločama i tablama nije zrela osoba", rekao je Milanović u nastavku prepirke s Dalijom Orešković i Marijanom Puljak.

U nastavku ih je nazvao samodopadnim narikačama.

>> Milanović o Orešković i Puljak: Jedna je smišljala zamke za kredite, druga soli pamet

Marijana Puljak komentirala je Milanovićeve prozivke.

"Predsjednik republike nas naziva samodopadnim narikačama. Jako je nervozan i napada na osobnoj razini. Govori kako sam nitko i ništa i nikakav doprinos društvu nisam dala.

Poštovani predsjedniče, Vas nikada nećemo komentirati na osobnoj razini, nikad nećemo napadati ad hominem. Komentirat ćemo i kritizirati Vašu funkciju, instituciju predsjednika države i ulogu koju trebate obavljati u ovom društvu.

Danas smo u sabor donijele brojač novca kako bismo ukazale na sve osobe, sve institucije, sve razine vlasti umočene u aferu Janaf i tražile ostavke svih upletenih. Neka se javnost zapita zašto ste Vi oko ove teme toliko nervozni i nasilni", napisala je Puljak na Facebooku.

Dalija Orešković: Žao mi je što se predsjednik Republike takvim uličnim rječnikom šovinistički obrušio na dvije oporbene zastupnice

Dalija Orešković također je komentirala Milanovićeve izjave.

"Ako pričamo o terminu ometačice, napomenut ću da je prije 4 dana predsjednik Zoran Milanović na pitanje medija trebaju li ministri koji su uvučeni u aferu i dolazili u 'klub' podnijeti ostavku, prvi je rekao ne. Također, prvi je izražavao mišljenje kako tijela kaznenog progona - USKOK i DORH - ne bi ni trebala ispitivati te iste ministre, kao ni Jakova Kitraovića. Sudeći po onome što je govorio, Milanović smatra kako bi ih bila šteta ispitati", prokomentirala je Dalija Orešković, prenosi N1.

Potom je istaknula kako joj je žao što se predsjednik Republike takvim uličnim rječnikom šovinistički obrušio na dvije oporbene zastupnice, a istovremeno nema, kako kaže, "ono nešto što je potrebno da hrabro pozove ministra Plenkovića da podnese ostavku".

Osvrnula se i na izjavu Milanovića da je "Dalija Orešković u 36. godini života došla kao potpuno nepoznata i drugorazredna odvjetnica na čelo povjerenstva. Ona nije bila ozbiljna odvjetnica, za razliku od njenog tadašnjeg muža."

"Suspektno je što on pokušava reći, nisam bila jedina odvjetnica. Ne znam u kojem pravcu bi trebale ići njegove izjave, prijavilo se 200-tinjak kandidata. Ne znam što je on kao predsjednik vlade imao tražiti u uplitanju u taj natječaj s obzirom na to da ga je provodilo saborsko nadzorno tijelo. Ako je time Zoran Milanović htio poslati poruku da se na ključne pozicije u državi, nezavisna državna tijela, postavljaju osobe koje bi trebale biti poslušne parlamentarnoj većini koja ih u tom trenutku bira - ne odnosi se to samo na Povjerenstvo, onda je upravo otkrio razlog propadanja RH u posljednjih 30 godina", poručila je saborska zastupnica SSIP-a.

Pročitajte više