Marina Matulović-Dropulić: Sa slovenskim vikendicama kao i sa svima drugima

NEMA nikakve razlike između hrvatskih, slovenskih ili bosanskohercegovačkih državljanina kad je riječ o rušenju bespravno sagrađenih vikendica, poručila je danas ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina MatulovićDropulić.

U izjavi za novinare potvrdila je da je dobila pismo slovenskog ministra zaštite okoliša koji je zatražio da se slovenske vikendice u Istri "nekako legaliziraju". No, kako je rekla, nema razlike i neće je biti: rušit će se svi objekti koji nisu i ne mogu biti legalizirani jer su izgrađeni poljoprivrednoj zemlji ili na zemljištu predviđenu za turističku izgradnju.

Podsjetila je da su svi koji vikendice imaju duže vrijeme mogli legalizirati od 1992. do 1995., no da ih je to malo učinilo, a mnogi i za to što bi morali platiti komunalni doprinos, istaknula je ministrica Marina Matulović-Dropulić.

Razgovarala sam slovenskim veleposlanikom u Hrvatskoj i rekla sam mu da se mi ponašamo u svojoj državi kao i Slovenci u svojoj, t.j. da se može ozakoniti ono što je u skladu s prostornim planovima, a ono što se ne može ozakoniti bit će uklonjeno, dodala je ministrica Matulović-Dropulić.

Pročitajte više