Mark Thatcher mora odgovoriti na pitanja o državnom udaru

VOJVOĐANSKA vlada pozvala je izbjeglice iz Hrvatske koji su nastanjeni u Vojvodini da Vladi Republike Hrvatske podnesu zahtjev za obnovu ratom oštećenih objekata i pokrenula akciju njihovog informiranja o značenju tog postupka.

"Tužitelj je odredio datum 22. rujna. Poziv je predan Marku Thatcheru u utorak navečer", kazao je odvjetnik Alan Bruce-Brand.

Ministrica južnoafričkog pravosuđa Brigitte Mabandla odgovorila je pozitivno u ponedjeljak na zahtjev Malaboa da ispita Marka Thatchera, uhićena 25. kolovoza u svojem domu u Cape Townu i optužena za navodno financiranje pokušaja rušenja predsjednika Teodora Obianga Ngueme, osujećena u ožujku.

U skladu s južnoafričkim zakonodavnim postupkom, istražitelji iz Malaboa nemaju ovlasti da izravno ispituju te su svoja pitanja morali proslijediti Mabandli koja ih je prenijela sucu.

Predstavnici Ekvatorijalne Gvineje moći će prisustvovati iznošenju obrane.

Sin bivše britanske premijerke Margaret Thatcher sumnjiči se da je dao 275 tisuća dolara za financiranje neuspjela državnog udara na Britanca Simona Manna, navodnog mozga zavjere. On formalno osporava djela za koja je osumnjičen.

(Hina) xbnš ydgk

Pročitajte više