Marko Milošević optužuje ICTY da mu je ubio oca

MARKO MILOŠEVIĆ, sin bivšeg predsjednika Srbije, te SRJ i haaškog pritvorenika optuženog za ratne zločine i genocid Slobodana Miloševića, optužio je u pismu haški sud (ICTY) i njegove dužnosnike da su s predumišljajem ubili njegova oca, objavio je u četvrtak beogradski list Večernje novosti.

U prvom javnom obraćanju javnosti u objavljenom pismu koje je, kako pišu Večernje novosti, naslovio na potpredsjednika ICTY-ja suca Kevina Parkera koji je vodio internu istragu, predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti UN-a i glavnog tajnika UN, Marko Milošević je zatražio da vrhovna tjela Ujedinjenih naroda odbace izvješće Haškog suda o smrti njegova oca.

U pismu sucu Parkeru on navodi kako je "dobio izvješće o uzroku iznenadne i prerane smrti moga oca. Nažalost, ono je upravo onakvo kakvo sam i pretpostavljao da će biti. Prije svega, moram primijetiti da vaša istraga nije pokrenuta zbog "špekulacija u medijima da je Slobodan Milošević otrovan", kako ste naveli.

"Kontinuirana opravdanja pred medijima u vašim izvješćima su netočna i uvrijedljiva", rekao je Marko Milošević.

Haški sud je nakon istrage objavio kako je Slobodan Milošević umro prirodnom smrću i kako nije otrovan, a da su propusti u osiguranju Haškog suda omogućili da sam uzima lijekove.

Istraga je zaključila kako je bivši jugoslavenski predsjednik i haški optuženik umro 11. ožujka od srčanog udara u pritvoru Haškoga suda gdje mu se sudilo za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Marko Milošević je napisao kako pismo predstavlja službeno reagiranje njegove obitelji na izvješće ICTY-aja o uzroku smrti njegova oca.

Pročitajte više